Real pregazio Osasunu, ponovo ključna figura Bellingham

Engleski veznjak prvi strijelac lige

07.10.2023. 18:17
  • Podijeli:
jude bellingham reuters-6521842bccec4.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Reala danas su u okviru 9. kola španske La Lige pregazili Osasunu rezultatom 4:0 i zadržali su lidersku poziciju.

Ponovo je briljirao nevjerovatni Jude Belingham koji je postigao dva prva gola i tako trasirao Kraljevima put do trijumfa.

Englez je načeo mrežu tima iz Pamplone u 9. minuti, a u 54. minuti povisio je na 2:0. Bio je to njegov čak osmi ligaški gol, te je prvi na listi strijelaca La Lige iako je vezni igrač.

Također, ponovio je podvig Cristiana Ronalda koji je na prvih deset utakmica za Real postigao isto toliko golova u svim takmičenjima.

Do kraja su pobjedu Reala potvrdili Vinicius u 65. i Joselu u 70. minuti za konačnih 4:0.

Real će u narednom kolu gostovati Sevilli, dok je Osasuna domaćin Granadi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()