Real, City i Tottenham žele istog igrača?

Everton će tražiti veliku odštetu

25.03.2024. 11:31
  • Podijeli:
branthwaite reuters-660133c51cca1.webp Foto: Reuters

Defanzivac engleskog prvoligaša Evertona Jarrad Branthwaite (21) našao se na meti velikana Manchester Cityja, Tottenhama i Real Madrida.

Branthwaite je karijeru počeo u Carlisle Unitedu, a 2020. preselio je na Goodison Park. Everton ga je prvo poslao na posudbe u Blackburn i PSV, a ove sezone se izborio za mjesto u prvoj ekipi te je upisao 31 nastup i dva gola u svim takmičenjima.

Igrao je za mlade engleske U-20 i U-21 reprezentacije, ali još nije debitirao za seniorsku selekciju, iako je u subotu bio na klupi u porazu od Brazila (1:0) u prijateljskom susretu.

Engleski mediji navode ako će Everton za njega tražiti oko 60 miliona eura odštete. S druge strane, Transfermarkt kao stranica specijalizirana za vrijednosti nogometaša, navodi iznos od 30 miliona eura. Everton se nalazi na 16. mjestu Premier lige s 25 bodova, četiri više od zone ispadanja.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()