Razigrani Velež novom pobjedom napravio skok na treće mjesto

Leotar je ostao na osmoj poziciji

08.04.2023. 18:01
  • Podijeli:
Velez Sloga Doboj_Sportsport.ba-6429978f0e1df.webp Foto: Sportsport.ba

Nogometaši Veleža bez ikakvih problema savladali su Leotar rezultatom 2:0 i tako nastavili s napretkom na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velež igra sve bolje, a danas je na stadionu Rođeni upisana treća uzastopna pobjeda u svim takmičenjima, dovoljna za skok s petog na treće mjesto tabele.

Na startu utakmice solidno je djelovao Leotar i činilo se da Trebinjci mogu iznenaditi Mostarce. No, kontrola igre trajala je tek desetak minuta, a onda su se Rođeni razigrali.

Imao je domaći tim dobru priliku preko Tarika Šikala u 14. minuti, a onda je tri minute kasnije Velež i poveo.

Edo Vehabović je pogodio nakon odlične akcije, a asistenciju je upisao sve bolji Šikalo.

Do odlaska na odmor Tino Blaž Lauš je postigao još jedan pogodak za Rođene, ali je on poništen zbog ofsajda. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

U 55. minuti stvari su mogle biti riješene. Dvije šanse u jednom napadu imao je Velež preko Wallacea i Šikala, no Dušan Puletić je bio siguran na golu gostiju.

Dobru priliku je propustio i Nermin Haskić u 63. minuti, ali se iskupio samo šest minuta kasnije nakon što je sam sebi stvorio prostor za udarac i pogodio.

Do kraja utakmice domaćin je lako čuvao i sačuvao prednost za nova tri boda s kojima je stigao do treće pozicije preskočivši Široki Brijeg i Željezničar koji imaju utakmicu manje. Leotar je ostao na osmoj poziciji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()