PSV Eindhoven osvojio 25. naslov prvaka Holandije

Dva kola prije kraja prvenstva

05.05.2024. 15:59
  • Podijeli:
PSV Eindhoven x com-66378e56aec33.webp Foto: X-com

PSV Eindhoven osvojio je 25. naslov fudbalskog prvaka Holandije, javlja Anadolu.

U 32. kolu Eredivisie PSV je ugostio Spartu iz Rotterdama. Domaći su na kraju slavili rezultatom 4:2, čime su dva kola prije kraja prvenstva osigurali naslov prvaka.

Strijelci u današnjem susretu bili su Said Bakari (autogol) u 19, Johan Bakayoko u 26, Olivier Boscagli u 67. i Jordan Teze u 78. minuti. Golove za Spartu Rotterdam postigli su Metinho u osmoj i Olivier Boscagli (autogol) u 29. minuti.

PSV je tako ostvario 28. pobjedu u Erdeivisie ove sezone i povećao broj bodova na 87 te tako postao nedostižan za drugoplasirani Feyenoord.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()