PSG razbio Milan na Parku Prinčeva, City siguran, poraz Zvezde u Njemačkoj

Večeras su odigrane posljednje utakmice 3. kola Lige prvaka u grupama E,F,G i H

25.10.2023. 23:04
  • Podijeli:
Tan2023-10-2522542546_6 zvezda lajpcig liga šampiona AP PhotoMatthias Schrader-6539822e3ddcd.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Večeras su odigrane posljednje utakmice 3. kola Lige prvaka u grupama E,F,G i H.

U utakmici na Parku Prinčeva domaći su razbili Milan sa 3:0. Parižani su poveli u 32. minuti nakon magije Kyliana Mbappea, sjajno je primio loptu na rubu šesnaesterca i zabio odličan gol. Lopta je ušla u mrežu uz lijevu stativu, golman nije imao nikakve šanse.

Domaći udvostručavaju prednost u 52. minuti, Randal Kolo Muani je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme kako bi došao do odbijanca unutar šestnaesterca i zakucao loptu nisko uz desnu stativu za 2:0.

Tačku na “i” stavio je Kang-In Lee u 89. minutu, on je prošao kroz odbranu nakon sjajnog pasa i preciznim šutem savladao golmana. Lopta je ušla u donji desni ugao.

Na drugoj odigranoj utakmici iznenađujuće gosti su slavili sa 0:1. Gosti do vodećeg pogotka stižu pred finiš prvog dijela, Nico Schlotterbeck je odlično dodao u šesnaesterac, gdje je loptu primio Felix Nmecha koji se našao u dobroj poziciji i zakucao loptu u desnu stranu gola.

City proradio u drugom poluvremenu, Zvezda poklekla u Njemačkoj

Crvena zvezda nije dugo izdržala, Leipzig dolazi do pogotka već u 12. minuti. Xavi Simons je odigrao sjajno dodavanje koje je pokupio David Raum i unutar šestnaesterca opucao loptu, koja odlazi u mrežu za 1:0.

Leipzig do drugog pogotka dolazi u 59. minuti, odbrana Zvezda je ostavila previše prostora i Xavi Simons je znao to iskoristiti. Zakucao je loptu u desne rašlje. Omri Glazer nije mogao ništa – 2:0.

Zvezda se vraća u igru 70. minuti, Marko Stamenić je naletio na loptu unutar kaznenog prostora i svladao golmana udarcem po sredini gola i tako smanjio na 2:1. Leipzig ipak završava sve dileme oko pobjednika u 84. minuti, odbijanac je pokupio Dani Olmo i zakucao loptu u mrežu. Golman Glazer je bio potpuno nemoćan.

Na drugom susretu City je slavio sa 1:3. Građani na otvaranju drugog dijela stižu do vodstva, odbijanac je pokupio Manuel Akanji i zakucao loptu u mrežu za 0:1. Golman je bio potpuno nemoćan.

Veoma brzo poravnava Young Boys, Cheikh Niasse je dodao loptu na rub šesnaesterca, gdje je savršeno utrčao Meschack Elia i prekrasno lobom prebacio golmana za 1:1.

Gosti dobijaju penal u 67. minuti nakon neopreznog starta Mohameda Camare, Erling Haaland je mirno realizirao penal preciznim šutem uz desnu stativu i pogodio za 1:2.

City završava priču u 86. minuti, Rodri je poslao loptu koju je prihvatio Erling Haaland unutar šestnaesterca i brzo ju poslao u desne rašlje! Golman je bio bespomoćan te pogodio za 1:3!

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()