PSG pronašao zamjene za Mbappea. Zajedno bi ih mogao platiti 200 miliona eura

Nema zime za Svece

16.02.2024. 12:27
  • Podijeli:
victor osimhen reuters-6513d52b40c63.webp Foto: Reuters

Francuski napadač Kylian Mbappe (25) odlučio je napustiti PSG te će karijeru vjerovatno nastaviti u Real Madridu. Objavili su to u isto vrijeme brojni pouzdani novinari i portali, prije svih Fabrizio Romano i David Ornstein. Mbappe je o svojoj odluci obavijestio predsjednika kluba Nassera al-Khelaifija, kojem će se odlaskom najveće zvijezde u budžetu otvoriti velik prostor.

As piše da je riječ o 200 miliona eura, od kojih 72 otpadaju na Mbappeovu bruto plaću, a ostatak se vodi kao bonus za lojalnost. Parižani bi taj novac mogli iskoristiti kako bi doveli napadača Napolija Victora Osimhena (25) i krilnog napadača Milana Rafaela Leaa (24).

Mbappe je ove sezone upisao 30 nastupa, 31 pogodak i sedam asistencija, a Transfermarkt ga kao jednog od najboljih igrača na svijetu procjenjuje na 180 miliona eura.

Osimhen, nigerijski reprezentativac, odradio je 18 utakmica za Napoli i u njima zabio osam te asistirao za tri gola. Vrijednost mu je procijenjena na 110 miliona eura, s time da navodno ima izlaznu klauzulu od 100 ili više miliona eura.

Portugalac Leao je najveća zvijezda Milana za koji je ove sezone zabio sedam i namjestio devet pogodaka u 29 utakmica. Njegova vrijednost na Transfermarktu iznosi 90 miliona eura. Osimhenov ugovor s Napolijem vrijedi do 2026., Leaov s Milanom do 2028., a obojicu se u prijašnjim prijelaznim rokovima povezivalo s PSG-om.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()