Prvi meč pod Miloševićevom palicom: BiH večeras na gostovanju u Lihtenštajnu

Zmajevi su se u prvom susretu protiv večerašnjeg protivnika namučili mnogo više od očekivanog i na kraju slavili minimalnu pobjedu od 2:1

13.10.2023. 08:45
  • Podijeli:
fudbalski savez BiH-1665311435208.webp Foto: FS BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas nastavlja kvalifikacije gostovanjem kod Lihtenštajna (20:45).

Zmajevi su se u prvom susretu protiv večerašnjeg protivnika namučili mnogo više od očekivanog i na kraju slavili minimalnu pobjedu od 2:1.

Duel protiv Lihtenštajna bit će prvi za novog selektora naše reprezentacije Savu Miloševića.

Kako razmišlja i radi Savo Milošević prilično je nepoznato jer je njegova trenerska karijera isuviše kratka za neki jak zaključaj i ocjenu, pa ostaje za nadati se da je ipak tip velikog igrača koji nešto zna i prenijeti igračima od onog što je naučio tokom igračke karijere.

Za utakmice protiv Lihtenštajna i Portugala Milošević na raspolaganju nema Ahmedhodžića, Tahirovića, Krunića i Kovačevića. S druge strane u ekipi ima i odbrambene i vezne i napadačke igrače čiji su klubovi u vrhu njihovih liga. U svim tim linijama ima i igrače koji postižu golove.

Ono što je zanimljivo – protiv Lihtenštajna su u prvih 11 prije mjesec dana igrali Miličević i Nalić, a sada ih uopšte nema na spisku. Od igrača koji su u posljednja dva duela BiH igrali od prve minute zbog povrede nema Krunića.

Gledatelji u našoj zemlji utakmicu mogu pratiti na BHRT, kao i na platformi MY TV.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()