Prisjelo mu klađenje: Osam mjeseci suspenzije reprezentativcu Engleske

FA suspendovao Ivana Toneya zbog klađenja na fudbalske utakmice

17.05.2023. 22:25
  • Podijeli:
ivan toney foto reuters-646535249d9cc.webp Foto: Reuters

Napadač Brentforda Ivan Toney suspendovan je na osam mjeseci zbog kršenja pravilnika o klađenju Fudbalske asocijacije Engleske (FA), saopšteno je danas.

U saopštenju FA se navodi da je utvrđeno da se Toney od 25. februara 2017. do 23. januara 2021. godine kladio 232 puta na fudbalske utakmice. Toney je priznao da se kladio na fudbalske mečeve, zbog čega je pored suspenzije kažnjen i sa 50.000 funti.

Toney (27) je u martu debitovao za englesku reprezentaciju, a ove sezone postigao je 21 gol na 35 utakmica u svim takmičenjima. On je trenutno treći strelac u Premijer ligi sa 20 golova iza Erlinga Halanda i Harija Kejna.

U saopštenju FA se navodi da je Toney suspendovan do 16. januara 2024. godine. On će 17. septembra ove godine moći se da se vrati treninzima sa ekipom Brentforda, ali neće smjeti da igra mečeve.

Brentford se nalazi na devetom mestu na tabeli Premijer lige sa 53 boda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()