Preživio pad s konja i proveo u komi 19 dana: Sada se vraća na gol PSG-a

Medicinsko čudo

28.02.2024. 14:50
  • Podijeli:
sergio rico x com-65def8cb59edc.webp Foto: X-com

Golman PSG-a Sergio Rico vraća se na fudbalske terene, samo devet mjeseci nakon strašne povrede, koja ga je ostavila u komi 19 dana.

Krajem maja 2023. godine, španski golman je tokom odmora u Sevili pao sa konja. Nakon 36 dana provedenih na odjelu intenzivne njege, doktori su mu uspjeli spasiti život, a u bolnici je sveukupno proveo deset sedmica.

Tokom rehabilitacije izgubio je čak 20 kilograma, o čemu je i sam govorio.

Rehabilitacija je trajala dugo, a Riko je izrazio želju vratiti se na gol. Za to je dobio dozvolu ljekara i stigao je u trening kompleks pariskog kluba.

Još uvijek nije dobio "zeleno svjetlo" klupskih ljekara i specijalista da se vrati treninzima, ali, kako navode francuski mediji, to je pitanje vremena i očekuje se da će se u narednim danima španski golman u potpunosti priključiti ekipi.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()