Preokret Čelzija: Feniks se digao iz pepela i izbacio favorita

Plavci su se, kao Feniks iz pepela, izdigli iz "minusa" iz prvog meča i preko Borusije stigli među osam najboljih timova elite

07.03.2023. 23:12
  • Podijeli:
Chelsea vs Borussia Dortmund foto Reuters-6407af67710a2.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Čelzija napravili su podvig plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona.

Plavci su se, kao Feniks iz pepela, izdigli iz "minusa" iz prvog meča i preko Borusije stigli među osam najboljih timova elite.

Londonski div ne blista u posljednje vrijeme, prvi meč protiv Milionera je izgubio 0:1 i, s obzirom na formu, svi su ga već otpisali.

Ali, večerašnja bitka je po ko zna koji put pokazala da ekipe sa šampionskim genom nikada ne smijete otpisati.

Prvo poluvrijeme je na momente bilo izazovno. Favorit je imao kontrolu igre, veći posjed, ali ga nije krunisao golom.

I, kada se činilo da će mreže do poluvremena mirovati, Rahim Sterling je "probio led" i nagovijestio epilog.

Gost je u nastavku morao da jurne naprijed, u jednoj od takvih situacija domaćin je izborio penal, a Kai Haverc iz ponovljenog udarca sa "kreča" pogodio metu za novi delirijum u Londonu.

Borusija je do kraja imala jalovu inicijativu, ali nije uspjela da izbjegne poraz i eliminaciju.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()