Predsjednik Barcelone se rasplakao na presici s Xavijem: Navijači, budite ponosni

Legendarni veznjak ostaje na klupi Barce i narednu sezonu

25.04.2024. 18:24
  • Podijeli:
laporta xavi reuters-662a6d70d9c69.webp Foto: Reuters

Xavi Hernandez je jučer objavio da ipak ostaje trener Barcelone. Ranije ove sezone Xavi je najavio da će na ljeto napustiti klub, ali se predomislio te će katalonskog giganta voditi i u narednoj sezoni. Mundo Deportivo piše da je Xavi promijenio odluku zbog igrača. "Ogromna podrška igrača bila je ključ za Xavijev ostanak. Od prvog dana mnogi igrači su odlazili kod Xavija u kancelariju i pokušavali ga natjerati da se predomisli", piše katalonski list.

Xavi je Barcelonu preuzeo u novembru 2021., a ugovor mu traje do kraja juna 2025. godine. Podsjetimo, Barcelona je u četvrtfinalu ispala iz Lige prvaka od PSG-a, dok u La Ligi šest kola prije kraja sezone zaostaje 11 bodova za vodećim Real Madridom. Od borbe za trofej u Kupu kralja se Barcelona oprostila teškim porazom od Athletic Bilbaa u četvrtfinalu (4:2).

Ova sezona je, dakle, gotova, ali to samo znači da Xavi odmah kreće u pripreme za sljedeću. Danas je u Barceloni održana konferencija za medije na kojoj su bili predsjednik Joan Laporta i Xavi, a predsjednik je bio posebno emotivan. U jednom trenutku se i rasplakao dok je govorio o Xaviju pa ga zagrlio.

"Još jednom mi je potvrđeno ono u što sam i ranije bio čvrsto uvjeren, za trenera imamo nevjerovatnu osobu koja na sve druge prenosi "cule" osjećaj koji svaki čovjek u Barceloni mora imati. Zrači entuzijazmom, samopouzdanjem i darežljivošću. Barcelonini navijači morali bi biti ponosni trenerom kojeg imaju", govorio je Laporta dok mu se glas lomio od suza.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()