Poznato u kojoj državi će Izrael dočekati Island

Potencijalni protivnici Zmajeva u finalu baraža

22.02.2024. 10:40
  • Podijeli:
fudbalska reprezentacija izraela, izrael - 18 nov 2024 - profimedia (2)-65ba4ae9db0be.webp Foto: Profimedia

Utakmica Izraela i Islanda u doigravanju za EURO 2024., koja je na rasporedu 21. marta, igrat će se u Budimpešti, objavio je u srijedu Izraelski nogometni savez (IFA) na društvenoj mreži X.

Od 7. oktorba i napada Hamasa, Izrael je svoje domaće utakmice igrao na neutralnom terenu, a UEFA je do daljnjega zabranila održavanje međunarodnih utakmica na izraelskom tlu.

Pobjednik Izraela i Islanda mora se suočiti s pobjednikom još jednog play-offa između Bosne i Hercegovine i Ukrajine.

Dvanaest selekcija u play-offu najprije međusobno odmjeravaju u šest “polufinala” 21. marta prije nego što razigraju za svoje mjesto za završnoj fazi EURA u Njemačkoj tijekom tri “finala” 26. marta.

Izrael se nikada u svojoj historiji nije kvalifikovao za Evropsko prvenstvo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()