Poznato koliko će Liverpool platiti Feyenoordu za novog trenera

Najpouzdaniji izvor u svijetu nogometa, insajder Fabrizio Romano objavio je detalje Slotova dolaska u Liverpool, iako posao još nije službeno potvrđen

28.04.2024. 13:55
  • Podijeli:
united liverpool reuters-65f736a760cb9.webp Foto: Reuters

S obzirom da je Jurgen Klopp objavio da napušta klub, Liverpool je imao težak posao pronaći dostojnu zamjenu Nijemcu. Prema pisanju brojnih medija, pronašao ga je u Arneu Slotu (45), nizozemskom stručnjaku koji vodi Feyenoord.

Najpouzdaniji izvor u svijetu nogometa, insajder Fabrizio Romano objavio je detalje Slotova dolaska u Liverpool, iako posao još nije službeno potvrđen.

Prema Romanovim informacijama, Liverpool i Feyenoord pripremili su sve dokumente u kojima stoji da će Liverpool platiti devet miliona eura, plus eventualna dva miliona eura bonusa, za Slota. S obzirom na to da s njime dolaze pomoćnici Sipke Hulshoff i Ruben Peeters, slavni premierligaš ukupno će Feyenoordu isplatiti 13 miliona eura kroz narednih godinu dana.

Slot je u karijeri vodio AZ Alkmaar u sezoni 2019./2020., a od 2021. godine je trener Feyenoorda. S klubom iz Rotterdama je prošle sezone osvojio naslov prvaka, igrao finale Konferencijske lige protiv Rome, a ove sezone je osvojio nizozemski kup.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()