Povratak otpisanog: Olmo dolazi kući?

Prije 10 godina napustio "La Masiju"

21.04.2024. 11:14
  • Podijeli:
dani olmo tanjug ap-653fb34ba64ad.webp Foto: Tanjug/Ap/Matthias Schrader

Tačno deset godina nakon što je napustio "La Masiju" i uputio se u Zagreb, Dani Olmo - sada već 25-godišnjak i reprezentativac Španije - mogao bi da ostvari trijumfalan povratak u Barcelonu.

Španac iz Leipziga nalazi se među Barcinim prioritetima za sezonu 2024/25 u kojoj će biti promjena i u timu i na klupi, sa koje će se povući Xavi Hernandez.

Olmo je kao dječak krenuo putem kojim se rjeđe ide i prišao Dinamovoj omladinskoj školi, što je apsolutno bio dobar potez, jer je krilni napadač brzo dobio šansu među „modrima“ i do odlaska u Njemačku odigrao 124 utakmice, postigao 34 gola i podijelio 28 asistencija – računajući i avanture u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()