Potencijalni reprezentativac BiH: Kovačević među Top 100

To znači da je sada bh. golman na 86. mjestu kada su u pitanju najskuplji golmani planete

12.10.2022. 14:04
  • Podijeli:
Vladan_Kovacevic_foto_EXPA-1665576275238.webp Foto: EXPA

Golman poljskog Rakowa i još uvijek potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, 24-godišnji Vladan Kovačević ušao je u društvo 100 najskupljih golmana svijeta, prema mišljenju specijaliziranog fudbalskog portala "Transfermarkt"

Kovačević je od odlaska u Poljsku dodatno napredovao igrački, ali se u svom novom klubu dobro i pokazao, pa je sa tri miliona eura, koliko je vrijedio kada je otišao u Rakow, taj broj sada skočio na pet miliona.

To znači da je sada bh. golman na 86. mjestu kada su u pitanju najskuplji golmani planete, ali je uz to postao i najsuplji fudbaler poljske lige.

Kovačević, međutim, još uvijek čeka na debi u dresu reprezentacije BiH, i to zbog očitih problema koje ima sa selektorom Petevom, ili ljudima iz N/FS BiH.

Podsjećamo da je Kovačević dobio poziv da obuče reprezentativni dres, ali se na njega nije odazvao. Selektor Petev je tada medijima rekao da se bivši golman Sarajeva “ne javlja na telefon”.

Sam Kovačević nikada javno nije ponudio razlog zbog kojeg je odbio da igra za Bosnu i Hercegovinu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()