Posušje dočekuje Igman, kolo zatvaraju GOŠK i Široki Brijeg

Danas su na rasporedu i posljednje dvije utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine

03.12.2023. 08:28
  • Podijeli:
Posušje_HŠK Posušje-643180c89f7db.webp Foto: HŠK Posušje

Danas se završava 16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Danas su na rasporedu i posljednje dvije utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Od 13 sati Posušje će na Mokrom Docu ugostiti Igman iz Konjica. Posušaci u posljednjih pet utakmica samo su jednom poraženi i to rezultatom 0:1 na svom terenu od Sarajeva. U prošlom kolu izabranici Branka Karačića sa Grbavice su donijeli kući bod, ali do 94. minute Poskoci su imali tri boda u džepu. No, manjak koncentracije u završnici koštao je igrače Posušja da kući donesu puni plijen.

Sa druge strane puleni Edisa Mulalića na posljednjih pet utakmica dva puta su slavili, dok su pretrpili tri poraza. U prošlom kolu na domaćem terenu poraženi su od ekipe Borca rezultatom 0:1. Na posljednja četiri premijerligaška meča u međusobnom omjeru Igman je upisao dvije pobjede, dok je dva puta završilo neriješeno.

Kolo će u Gabeli od 19 sati i 45 minuta zatvorili GOŠK i Široki Brijeg. Domaći koji su u proteklom kolu doživjeli debakl upravo na svom terenu od ekipe Zrinjskog, a poraženi su visokim rezultatom 1:5. Sa druge strane izabranici Budimira igraju jako loše u posljednje vrijeme, dovoljan je podatak da su Širokobriježani posljednju pobjedu ostvarili prije dva mjeseca kada su na domaćem terenu savladali Igman rezultatom 3:1. Malo je falilo da u srijedu fočanska Sutjeska napravi veliko iznenađenje i eliminiše Široki, ali su se gosti “kroz iglene uši” provukli nakon izviđenja jedanaesteraca.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()