Ponavlja li se derbi Tottenhama i Liverpoola nakon skandala?

Klopp zatražio reprizu

04.10.2023. 15:41
  • Podijeli:
liverpool tottenham reuters-651d6aefcbada.webp Foto: Reuters

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp zatražio je ponavljanje utakmice protiv Tottenhama u kojem je njegov tim poražen, ali i teško oštećen nakon velike sudijske greške.

Premier liga je na zvaničnoj stranici priznala da su sudije napravile grešku na štetu Liverpoola poništivši čist gol protiv Tottenhama za vodstvo 1:0. Udruženje sudija Premier lige objavilo je zvanični audiozapis iz VAR sobe u kojem se mogu čuti nevjerovatne stvari za ovaj nivo nogometa.

Sudije u VAR sobi su, potpuno amaterski, mislile da je gol priznat pa su poručili "Sve je u redu, sve je čisto". Međutim, ostali su u šoku kada su vidjeli da je gol poništen.

Sada se o svemu oglasio Jurgen Klopp koji želi da se utakmica ponovi.

"Kao menadžer Liverpoola, želim ponavljanje utakmice. Argument protiv ovoga je da će to svi sada zahtijevati, ali ova situacija je bez presedana. Ne vjerujem da će se dogoditi, ali mislim da je ponavljanje utakmice ispravna stvar. Koliko se sjećam, nikada se takvo nešto nije dogodilo i zato mislim da se utakmica treba ponoviti", rekao je Klopp danas.

Engleski mediji istražili su mogućnost ponavljanja utakmice i došli su do malo poznatog pravila Premier lige koje to omogućuje i daje nadu Liverpoolu.

Sportski advokat Stephen Taylor Heath otkriva da u pravilima Premier lige postoji jedno koje daje nadu navijačima Liverpoola. Potrebno je prvo da Liverpool lobira za ponavljanje utakmice protiv Tottenhama.

"Pravilo L18 naglašava da formirana nezavisna komisija Premier lige ima ovlasti narediti ponavljanje ligaške utakmice pod uvjetom da je preporuku u tom smislu dala nezavisna komisija prema pravilu W51. Potrebno je da se potvrde sumnje u kršenje pravila, uključujući i ona od strane službene osobe utakmice. Stoga, Liverpool ima mogućnost lobiranja kod odbora Premier lige kako bi sazvali komisiju koja ima ovlasti narediti ponavljanje utakmice", otkrio je advokat Taylor engleskim medijima.

Tottenham je, podsjetimo, slavio rezultatom 2:1. Ukoliko bi se utakmica ponovila, bilo bi zanimljivo vidjeti reakciju Tottenhama jer je u trenucima poništenog pogotka za Liverpool Tottenham imao igrača više na terenu zbog opravdano dosuđenog crvenog kartona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()