Pogledajte sve golove Pjanića u dresu "Zmajeva"

Hvala Mire...

04.05.2024. 15:00
  • Podijeli:
miralem pjanic ns bih-66362a8e0ab4b.webp Foto: NS BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine od danas zvanično će igrati bez jednog od najboljih veznjaka koje smo imali. Naime, Miralem Pjanić je odlučio da završi svoju reprezentativnu karijeru nakon punih 16 godina igranja u najdražem dresu.

U tih 16 godina bilo je svega. Od Bugarske 20. avgusta 2008. do posljednjeg 21. marta 2024. godine, "Mali princ, znao je obradovati navijače Bosne i Hercegovine.

Za ovih 16 godina upisao je 115 nastupa i postigao 17 golova.

Debitantski gol je došao 3. marta 2010. godine, nešto manje od dvije godine nakon prvog nastupa za reprezentaciju, a on je bio za pobjedu protiv Gane u 65. minuti, fenomenalnim udarcem s preko 30 metara.

Uspio je do kraja te godine skupiti još dva - prvo Luksemburgu, a onda i Slovačkoj u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U tim kvalifikacijama je uspio postići još jedan, a on je došao ponovo protiv Luksemburga.

Zabijao je i u narednim kvalifikacijama, onim čuvenim za Svjetsko prvenstvo. Dva puta u dvije pobjede nad Latvijom i jednom u trijumfu protiv Litvanije. Onda i na Mundijalu u pobjedi nad Iranom. Između tih je postigao i u pobjedi nad Slovenijom.

Nastavio je Pjanić i u godinama što dolaze postizati golove - jedan Luksemburgu i Švicarskoj. Naravno, oba u pobjedama.

Onda je krenuo pad reprezentacije, ali jedna stvar se nije mijenjala. BiH nije gubila kada bi Miralem Pjanić postizao gol.

Do kraja reprezentativne karijere, zabijao je još Grčkoj, Finskoj i Kazahstanu.

Posljednji gol "Malog princa" došao je protiv Finaca iz penala u Ligi nacija B diviziji, 14. juna 2022. godine.

Od tog trenutka prođoše dvije godine, ali se jedno i dalje ne promijeni - Pjanke zabije, BiH ne gubi!

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()