Pogledajte što je Bjelica objavio nakon što je dobio otkaz

Rastanak nakon pola godine

06.05.2024. 23:00
  • Podijeli:
Nenad Bjelica-65633fa038b04.webp Foto: Profimedia

Nenad Bjelica (52) je dobio otkaz u Union Berlinu, objavio je danas njemački prvoligaš na svojim službenim stranicama.

Hrvatski trener oglasio se nekoliko sati nakon što je smijenjen. Na Instagramu je objavio svoju fotografiju kao trenera Uniona te uz nju napisao: "Hvala na podršci i sretno".

Bjelica je krajem novembra 2023. preuzeo Union s ciljem spašavanja od ispadanja, što znači da je klupu napustio nakon šest mjeseci. Vodio je ekipu u 22 susreta te upisao šest pobjeda, šest neriješenih rezultata i deset poraza uz gol-razliku 20:31.

Na početku je digao ekipu, no potom je ostao bez pobjede u posljednjih šest kola Bundeslige, u kojima je igrao s klubovima iz gornje polovice ljestvice - Bayernom, prvakom Bayer Leverkusenom, Eintracht Frankfurtom i Augsburgom - zatim Borussijom Mönchengladbach i Bochumom.

Presudio mu je poraz od Bochuma (3:4) s kojim se bori za ostanak u ligi. Union se dva kola prije kraja nalazi na 15. mjestu s 30 bodova, jednim više od 16. pozicije koja vodi u doigravanje za ostanak. Bjelicu bi trebao naslijediti danski trener Bo Svensson.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()