Pogledajte kako je engleski klub postigao pogodak nakon samo 2,3 sekunde

Klub je objavio gol na svom X računu uz tvrdnju kako je to najbrži gol u historiji, zatraživši pritom potvrdu od Guinnessove knjige rekorda

19.02.2024. 23:05
  • Podijeli:
Croydon_pogodak_foto_X-65d3c18002cc6.webp Foto: X/@Croydon_FC

Engleski nogometni niželigaš Croydon se našao u centru pažnje otočkih medija budući da vjeruje kako je srušio rekord za najbrži gol na svijetu.

Naime, u utakmici protiv Cockfosters Developmentom u polufinalu London Senior Trophyja, Croydon je poveo nakon svega 2,31 sekunde utakmice.

Gol sa centra postigao je 36-godišnji Ryan Hall, inače bivši igrač Leeds Uniteda i Crystal Palacea.

Njegov udarac uhvatio je golmana nespremnog i lopta mu je preletio preko glave.

Klub je objavio gol na svom X računu uz tvrdnju kako je to najbrži gol u historiji, zatraživši pritom potvrdu od Guinnessove knjige rekorda.

Ipak, pretražujući internet kao najbrži gol spominje se pogodak Nawafa Al Abeda.

On je na utakmici saudijskog prvenstva 2009. između Al-Hilala i Al-Shoalaha zabio u drugoj sekundi utakmice nakon što je pogodio sa centra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()