Počinje pakleni raspored za premijerligaše: Susreti 27. kola Wwin lige u petak i subotu

Prema trenutnom planu koji je klubovima dostavljen od vlasnika TV prava, 27. kolo Wwin lige počinje u petak (19.04.) kada će u Gabeli od 16 sati igrati GOŠK i Tuzla City

15.04.2024. 13:09
  • Podijeli:
borac-65f73d6885bc5.webp Foto: FK Borac Banjaluka

Nemaju premijerligaši puno vremena za odmor. Već u utorak i srijedu igraju se revanš susreti polufinala Kupa naše zemlje, dok se 27. kolo Wwin lige igra u petak (19.04.) i subotu (20.04.).

Razlog je što će se susreti 28. kola igrati u utorak (23.04.) i srijedu (24.04.).

Prema trenutnom planu koji je klubovima dostavljen od vlasnika TV prava, 27. kolo Wwin lige počinje u petak (19.04.) kada će u Gabeli od 16 sati igrati GOŠK i Tuzla City.

Isti dan od 18 sati igraju Posušje i FK Željezničar, dok od 20 sati igraju Veleža i Zvijezda 09.

U subotu 20.04. na programu su također tri meča.

Široki Brijeg će ugostiti Igman od 13:30 sati, dok Sloga i Zrinjski igraju od 16 sati u Modriči.

Program zatvaraju derbijem na Koševu Sarajevo i Borac od 20:45 sati. Posljednji duel ova dva tima donio je izlazak bordo tima sa terena, a sada se nadamo da će sve proteći bez incidenata u fer i korektnom ambijentu, te uz kvalitetan nogomet.

Naredno 28. kolo Wwin igra se zatim za par dana, a prema trenutnom planu u utorak 23. 04. će igrati Igman i GOŠK, Velež i Sloga, te Željezničar i Široki Brijeg.

Dan kasnije planirani su Zvijezde i Tuzle City, Borca i Posušja, te Zrinjskog i Sarajeva.

Podsjetimo, polufinalni mečevi Kupa naše zemlje igraju se sutra i prekosutra.

Sutra od 18 sati Borac dočekuje Široki Brijeg (3:1), dok u srijedu u Mostaru igraju Zrinjski i Sloga Doboj (0:0).

Raspored 27. kola Wwin lige:

Petak:

NK GOŠK - FK Tuzla City

HŠK Posušje - FK Željezničar

FK Velež - FK Zvijezda 09

Subota:

NK Široki Brijeg - FK Igman Konjic

FK Sloga Doboj - HŠK Zrinjski

FK Sarajevo - FK Borac

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()