PL BiH: Željo se "okliznuo", remi po mjeri Igmana

Plavi su napravili korak unazad u borbi za Evropu, dok su Konjičani upisali remi koji će im mnogo značiti u borbi za opstanak

02.05.2023. 22:02
  • Podijeli:
Željezničar - Igman_Klix-645168f8b3869.webp Foto: Klix

Fudbaleri Željezničara i Igmana remijem na "Grbavici" rezultatom 1:1 spustili su zavjesu na 29. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica sportskih prijatelja, koja je bila od velike važnosti za oba tima zbog različitih ambicija i ciljeva u finišu sezone, počela je sjajnom i otvorenom igrom na obje strane.

Ređale su se prilike pred golovima te je pravo čudo kako na samom startu nismo vidjeli gol

U prvih dvadesetak minuta gledali smo pravi vatromet, a gol je stigao u 25. minutu. Nakon centaršuta Damira Hrelje, Mirsad Ramić je postigao 15. gol u sezoni za vođstvo gosta.

Do odlaska na odmor Konjičani su igrali sjajno i više prijetili, ali se na poluvrijeme otišlo s minimalnih 1:0.

U ranoj fazi drugog dijela Željo je poravnao. Nakon kornera Semira Štilića, loše je reagovao golman Aldin Ćeman, a loptu koja mu je ispala iz ruku u mrežu je ubacio Žozef Amoa.

Do kraja utakmice Plavi su imali inicijativu, ali nisu uspjeli doći do pobjede. Tako su napravili korak unazad u borbi za Evropu, dok su Konjičani upisali remi koji će im mnogo značiti u borbi za opstanak.

U narednoj rundi Željezničar će dočekati Velež, dok će Igman biti domaćin Leotaru.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()