PL BiH: Pervan srušio anemično Sarajevo, Sloboda bolja u derbiju začelja

Leotar na domaćem terenu slavio sa 2:0, Sloboda pregazila Igman Konjic sa 5:1

20.11.2022. 15:23
  • Podijeli:
FK_leotar_utakmica_foto_FKLeotar-1666448994139.webp Foto: FK Leotar

Fudbaleri Leotara savladali su Sarajevo u posljednjem kolu jesenjeg dijela Premijer lige BiH, rezultatom 2:0.

Boljom igrom na domaćem terenu Leotar je stigao do šeste pobjede u sezoni, dok je Sarajevo lošu polusezonu okončalo drugim uzastopnim porazom. I u današnjem meču bordo tim je djelovao anemično i za 90 minuta fudbala nisu uspjeli da upute šut u okvir gola. Junak meča je bio Marko Pervan koji se dva puta upisao u strijelce.

Trebinjci su od starta bili bolja ekipa na terenu. Već u 14. minutu su pogodili mrežu, ali je gol Miloša Aćimovića poništen zbog ofsajda. Veliku šansu Leotar propušta i u 32. minutu, kada je Đajić glavom promašio gol sa dva metra, iako je lopta išla u mrežu. Bez golova se otišlo na odmor.

Trebinjci su drugo poluvrijeme otvorili odlično i Marko Pervan je u 48. minutu pogodio iz slobodnog udarca za vođstvo domaćih. Isti igrač je u 59. minutu postigao evro-gol. Na ivici šesnaesterca je primio loptu, a onda je silovitim udarcem zakucao pod prečku nemoćnog Šahinovića. Sa minusom od dva gola Sarajevo je krenulo u ofanzivu, ali do kraja nisu uspjeli ozbiljno da ugroze protivnika.

Sa novom pobjedom Leotar je došao do 21 boda, odnosno dva boda od zone ispadanja, dok Sarajevo zaostaje čak osam bodova od 3. mjesta koje vodi u Evropu.

Drugi meč od 13 časova odigran je u Tuzli. U derbiju začelja domaća Sloboda je sa 5:1 pregazila Igman Konjic i preskočila ga na tabeli.

Strijelci za slobodu su bili Husejinović u 38`, Osmanković u 47`, Dupovac je postigao autogol u 50`, da bi pet minuta kasnija Mehmedović sa bijele tačke pogodio za 4:0. Igman je smanjio u 72` golom Ćubare, a 81` Ramić nije iskoristio penal. Za konačnih 5:1 pogodio je Komazec u sudijskoj nadoknadi na asistenciju Vranješa.

U posljednjem meču dana i polusezone, Zrinjski je u derbiju savladao Borac golom Hrvoja Barišića (1:0).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()