PL BiH: Inspirisani Makarić režirao Borčev prvenac

Bio je to prvi trijumf Banjalučana ove sezone, nakon poraza od Željezničara i dvostrukog neuspjeha u dvomeču sa Austrijom

20.08.2023. 21:29
  • Podijeli:
Milan Makarić_FKB-64e25c9fef4dc.webp Foto: FK Borac

Fudbaleri Borca savladali su Igman sa 4:1, u utakmici četvrtog kola Premijer lige BiH.

Bio je to prvi trijumf Banjalučana ove sezone, nakon poraza od Željezničara i dvostrukog neuspjeha u dvomeču sa Austrijom.

Junak pobjede bio je inspirisani Milan Makarić, koji je poslao dva hica u metu, a onda upisao i asistenciju.

Uvod susreta na Gradskom stadionu nije nagovještavao ovakav epilog. Jer, sastav iz Konjica u Banjaluku nije došao spuštenog garda.

Naprotiv. Prijetio je od starta, imao nekoliko solidnih prilika, prije nego li je Armin Bešagić sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio za vođstvo.

Igrao se 24. minut. A svega nekoliko sekundi kasnije, rezultat je poravnat.

Bila je to dobra akcija domaćina po lijevom boku. Odbrana Igmana je zaspala, a Makarić iskoristio poklon za 1:1.

Isti igrač je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela ispratio akciju Zorana Kvržića i njegov jak šut skrenuo u nebranjeni dio mreže.

U nastavku je tempo igre opao, a onda je sjevnula brza akcija Borca. Kvržić je bio začetnik, heroj Makarić asistent, a egzekutor Hoze Kortez.

Do kraja je David Čavić lijepim pogotkom stavio tačku na i.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()