PL BiH: Domaćin za spas, gost za Evropu

Na renoviranom "Tušnju" trebali bismo da gledamo zanimljivu predstavu, jer su bodovi neophodni i jednim i drugim

31.03.2023. 11:55
  • Podijeli:
Borac Tuzla siti_FK Borac-6426ac18e48f4.webp Foto: FK Borac

Utakmicom Tuzla siti - Borac, večeras (18 časova) počinju bitke u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na renoviranom "Tušnju" trebali bismo da gledamo zanimljivu predstavu, jer su bodovi neophodni i jednim i drugim.

Tuzlaci jure pobjedu spasa, s obzirom na to da su u donjem dijelu tabele u kojem tri boda razdvaja sedmu od posljednje ekipe.

Četa Milenka Bošnjakovića, čini se, podiže formu. Međutim, posljednja utakmica sa istim rivalom joj ne daje optimizam,

Isti timovi koplja su ukrstitli prije 20 dana na Gradskom stadionu, gdje je Borac rutinski slavio sa 3:0, te tako nastavio trku za novi izlazak u Evropu.

Bošnjaković se nada drugačijem epilogu.

"Iskoristili smo reprezentativnu pauzu da se osvježimo i podsjetimo se svih onih dobrih stvari koje smo radili na pripremama u Turskoj. Takođe smo radili na otklanjanju nedostataka koje smo uočili u ova prva četiri proljećna kola. U suštini sam zadovoljan momcima i nemam im šta zamjeriti izuzev utakmice u Banjaluci. Borac izgleda dosta bolje u odnosu na početak sezone. Osjeti se tu trenerska ruka Vinka Marinovića. Očekuje nas izuzetno kompleksna utakmica. Međutim, imamo svoje adute. Nastojaćemo da ostvarimo pozitivan rezultat, a to je pobjeda", jasan je Bošnjaković.

Hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega zakazan je za sutra, u 14 sati. Istog dana, od 15 časova, igraće Igman i Posušje, odnosno, Leotar i Željezničar.

U nedjelju su na programu dueli Sloga - Velež (15), te Sloboda - Sarajevo (16).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()