PL BiH: Borac od 0:2 do pokera i trijumfa

Četiri lopte u mreži rivala jasno pokazuju da je efikasnost na zavidnom nivou. No, odbrana ima još prostora za napredak

01.09.2023. 20:49
  • Podijeli:
Borac_FKB-64f215acc0867.webp Foto: FK Borac

Fudbaleri Borca nastavili su seriju pobjeda u Premijer ligi BiH.

Poslije Igmana i Sloge, Crveno-plavi su uzeli mjeru i Zvijezdi 09.

Četa Vinka Marinovića opasno je živjela, gubila 0:2, ali je na kraju ubjedljivo slavila, 4:2.

Poker lopti u mreži rivala jasno pokazuje da je efikasnost na zavidnom nivou. No, odbrana ima još prostora za napredak.

Prvo poluvrijeme je većim dijelom bilo uspavanka. Domaćin je jalovo napadao, gost se rutinski branio, ali i stizao da zaprijeti.

U nekoliko navrata Milan Mijatović je bivao na iskušenjima, međutim, sve prijetnje u prvih 29 minuta je uspio da otkloni.

A onda je "sjevnula" polukontra po desnom boku, Emanulah Blažević je bio začetnik akcije,  uslijedilo je ubacivanje na peterac, karambol, prije nego li je na loptu natrčao Petar Karaklajić i smjestio ju u mrežu.

Vođstvo je dalo krila autsajderu koji je devet minuta kasnije poduplao prednost. Opet je to bila polukontra koju je ispratio Kajode Saliman i efektno "poentirao" za šokantnih 0:2.

Favorit je u finišu prvog dijela stigao do daha i zahvaljujući sjajnom pogotku Jakova Blagajića iz slobodnjaka smanjio na 1:2 pred odlazak na odmor.

Isti igrač je početkom drugog dijela iskoristio smušenost protivničke odbrane i preciznim udarcem poravnao rezultat.

Bio je to jak impuls Banjalučanima koji su samo dva minuta kasnije preko Milana Makarića potpuno preokrenuli situaciju na tereu.

Ovaj pogodak izazvao je proteste igrača Zvijezde 09 s obzirom na to da je postignut dok je jedan gostujući fudbaler ležao na zemlji.

Borac je nastavio juriš i preko Hozea Rikarda Korteza u 67. minutu pečatirao trijumf. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()