PL BiH: Bitke za opstanak u centru pažnje

Program dana otvara okršaj Zrinjskog i Slobode (15 časova)

06.05.2023. 10:55
  • Podijeli:
FK Sloboda_FK Sloboda-6455fbef7b3de.webp Foto: FK Sloboda

Nova, 30. runda fudbalske Premijer lige BiH donosi nam uzbudljive bitke. Danas će u žiži biti borba za opstanak.

Program dana otvara okršaj Zrinjskog i Slobode (15 časova).

Plemići su u prošlom kolu autoritativno odbranili titulu i sada mogu da uživaju.

Ako se ovome doda da su naciljali i trofej u Kupu BiH, onda nije isključena mogućnost da trener Krunoslav Rendulić na teren pošalje "šareni" sastav.

A upravo to bi mogla biti šansa za Tuzlake kojim "gori pod nogama". Sastav sa "Tušnja" prvi je ispod crte, razlike među konkurentima su minimalne pa bi bod(ovi) u Mostaru imali dodatnu težinu.

Istom se nadaju i u gradskom rivalu Tuzla sitiju koji dočekuje Slogu (17). Oba tima su iznad crte, međutim, daleko od toga da su sigurni. Potencijalni pobjednik napraviće ogroman korak ka opstanku dok remijem vjerovatno ne bi bili zadovoljni ni jedni ni drugi.

Subotnji program zatvoriće bitka Širokog Brijega i Posušja (18). Domaćin se bori za Evropu, međutim, ne može se pohvaliti baš sjajnom formom.

To će pokušati da iskoriste gosti, koji su svega bod iznad zone ispadanja i svaki pozitivan rezultat mnogo bi im značio.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()