Pjanić u dobroj formi dolazi na okupljanje

Veznjak upisao dvije asistencije u trijumfu Sharjaha

09.10.2023. 12:41
  • Podijeli:
miralem_pjanic - anadolija-63bfec711454b.webp Foto: Anadolija

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Miralem Pjanić je jučer upisao dvije asistencije u pobjedi Sharjaha protiv Emiratesa rezultatom 3:1.

Zmaj je na terenu bio do pete minute sudijske nadoknade kada ga je zamijenio Majed Suroor, a nekadašnji fudbaler mnogih evropskih velikana je na ovom meču upisao dvije asistencije.

Kombinacija Miralem Pjanić - Sebastian Tagliabue je donijela dva gola gostujućem sastavu i to na gotovo identičan način.

Miralem je ubacio sa lijeve strane terena, a Tagliabue je glavom matirao protivničkog čuvara mreže da bi posljednji gol za Sharjah postigao Moussa Marega. Jedini pogodak za domaći sastav je postigao Silva Lithierry.

Sigurno je da dobra forma našeg veznjaka raduje i selektora nogometne reprezentacije BiH Savu Miloševića koji će danas na Ilidži okupiti Zmajeve uoči utakmica protiv Lihtenštajna i Portugala.
Sharjah je trenutno na petoj poziciji na tabeli sa devet osvojenih bodova poslije pet odigranih susreta dok je Emirates Club 11. sa pet osvojenih bodova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()