Piksijevo iznenađenje: Banjalučanin debituje za Orlove

Selektor srpskog nacionalnog tima će sposobnosti štopera Almerije testirati u mečevima Lige nacija protiv Švedske i Norveške

10.09.2022. 12:19
  • Podijeli:
Srđan Babić_Profimedia.jpg Foto: Profimedia

Banjalučki fudbaler Srđan Babić kvalitetne partije u Almeriji naplatio je debitantnskim pozivom u A reprezentaciju Srbije

Selektor Dragan Stojković Piksi narednih će dana objaviti spisak za mečeve u Ligi nacija što će ujedno biti i posljednji filter pred širi spisak za Mundijal sljedećeg meseca.

Sa nestrpljenjem se očekuje lista igrača na koju Stojković računa, a jedno novo ime je već poznato. Debitantski poziv dobio Babić, zvanično je saopštio španski klub.

Srđan je prošao sve mlađe selekcije Srbije, bio i prvak svijeta sa omladincima na Novom Zelandu 2015. godine ali do sada nije dobio šansu u dresu Orlova. Odmah poslije pomenutog Mundijalita je kao tinejdžer prešao iz Vojvodine u Real Sosijedad gdje je dobijao priliku samo u B timu, da bi drugu sezonu proveo na pozajmici u drugoligašu Reusu. Poslije dvije godine u Baskiji, vratio se u Srbiju i postao pojačanje Crvene zvezde, koja ga je prvo pozajmila, a godinu dana kasnije i otkupila od Španaca za 800.000 evra.

Tri sezone je proveo na "Marakani", sakupio 82 meča u svim takmičenjima ali je u najvažnijim evropskim i domaćima utakmicama uglavnom bio rezerva. U trećoj sezoni mu se minutaža znatno smanjila čak i u domaćem prvenstvu pa je odlučio da napusti klub. Prvo je otišao na pozajmicu u portugalski Famalikao gdje je igrao prilično dobro, a prošlog ljeta je takođe na pozajmicu prešao u redove tadašnjeg španskog drugoligaša Almerije.

Zablistao je Banjalučanin na jugu Španije, bio jedan od najzaslužnijih za povratak u Primeru i španski klub se nije ni trenutak razmišljao da li da ga otkupi od Zvezde po unaprijed dogovorenoj cijeni od 1.100.000 evra.

Postao je stub Almerijine odbrane, zamjenik kapitena i ovog ljeta potpisao trajni ugovor do ljeta 2026. godine. Od početka sezone u Primeri je jedan od najboljih igrača i jedan od četvorice koji je upisao svaki minut na terenu.

A kao nagrada i priznanje za dobre partije je stigao i Piksijev poziv. Selektor će Babićeve sposobnosti testirati u mečevima protiv Švedske 24. oktobra u Beogradu i na gostovanju Norveškoj tri dana kasnije.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()