Petrović: I sa VAR-om će biti isto, u Crnoj Gori ga zovu "varalica"

Na samom početku, osvrnuo se na sam kvalitet lige, u koji se imao prilike uvjeriti

03.05.2024. 14:29
  • Podijeli:
zeljko petrovic screenshot zrinjski 23-659976695552e.webp Foto: Screenshot / Zrinjski

Trener Zrinjskog Željko Petrović govorio je za RTV Herceg-Bosna.

Na samom početku, osvrnuo se na sam kvalitet lige, u koji se imao prilike uvjeriti.

"Nije laka liga. Ima dosta dobrih ekipa. Imam osjećaj da će naredne godine biti puno teže. Ispadaju četiri ekipe, bit će stresna godina za mnogo ekipa. Imam osjećaj također da će neke ekipe da napreduju, tako da će biti konkurentne od prvog do petog-šestog mjesta", kazao je crnogorski stručnjak.

U mostarskoj ekipi već razmišljaju o narednoj sezoni.

"Moramo se fokusirati brzo na skauting i praćenje mlađih igrača jer je bonus ovdje krucijalna pozicija, da li imaš duplog na veznog ili špicu je bitno, da ne bi svaku utakmicu mijenjao dvije-tri pozicije", navodi Petrović za RTV Herceg-Bosna.

I trener Zrinjskog je samo jedan u nizu od onih koji su nezadovoljni suđenjem u WWin ligi BiH. Nada se će uvođenje VAR-a popraviti situaciju, barem donekle.

"Neće biti ovoliko, ali i sa VAR-om će biti isto. U Crnoj Gori ga zovu ‘varalica‘. Bit će uvijek grešaka, ali da svake sedmice nešto bude... Mislim da će i to napredovati", kazao je šef stručnog štaba mostarskog kluba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()