Petrović: Borac nije "vau", za mene je ovo utakmica života

Petrović je dodao kako je finale Kupa jedna od najvažnijih utakmica za Zrinjski u ovoj sezoni

07.05.2024. 10:28
  • Podijeli:
zeljko petrovic screenshot zrinjski 23-659976695552e.webp Foto: Screenshot / Zrinjski

U srijedu će se u Mostaru sastati Zrinjski i Borac u prvom susretu finala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine.

"U derbijima detalji odlučuju. Znamo se jako dobro, oni znaju naše kvalitete, mi znamo njihove, ima tu dobrih igrača na obje strane. Najvažnije je da mi sutra imamo energiju, volju i želju za trofejom. Mi imamo kvalitetu, svi smo zdravi i ne sumnjam u svoje igrače", najavio je sutrašnju utakmicu trener Plemića Željko Petrović.

S obzirom na to da se ove godine u finalu Kupa igraju dvije utakmice, Petrović očekuje da će Banjalučani opreznije ući u sutrašnju utakmicu, dok tim Zrinjskog, po njegovim riječima, neće kalkulirati, pogotovo ne na svom terenu:

"Borac je iskusna ekipa koja igra evropski način, igraju pametno na rezultat. Imaju svoje ustaljene šablone i tako dobivaju utakmice. Da su nešto odigrali 'vau', uz sve poštovanje, nisu. Ali vidiš da su toliko pametna i iskusna ekipa, pobjede 1:0, i to je to. S druge strane, mi smo Zrinjski, igramo kući i ja neću mijenjati naš stil igre. Ja mislim da mi imamo takve igrače da se ne možemo braniti. Imamo ekipu koja se želi nadigravati i koja uvijek ide na pobjedu".

Petrović je dodao kako je finale Kupa jedna od najvažnijih utakmica za Zrinjski u ovoj sezoni.

"Za mene je ovo finale utakmica života, nešto posebno. Nemam stresa, imam dobar osjećaj i ja bih zaista bio najsretniji čovjek na svijetu kad bih podigao pehar", zaključio je Petrović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()