Petev predstavljen kao novi trener Ludogoretsa, već je obavio i prvi trening

Sa Zmajevima je osvojio prvo mjesto u grupi UEFA B Lige Nacija i izborio plasman u A Ligu Nacija

08.03.2023. 16:02
  • Podijeli:
ivaylo_petev_reuters-1663967105717.webp Foto: Reuters

Ivajlo Petev (47) zvanično je predstavljen kao novi trener bugarskog Ludogoretsa.

Bivši selektor Zmajeva će po drugi put trenirati Ludogorets, a na poziciji šefa stručnog štaba naslijedio je Antu Šimundžu koji je dobio otkaz. Iz Ludogoretsa su istakli da je Petev obavio prvi trening sa igračima bugarskom tima te da će u nedjelju debitovati protiv Chernomoretsa.

Inače, Ludogorets je trenutno drugi u Bugarskoj ligi sa 50 bodova i ima četiri boda manje od prvoplasiranog CSKA. Petev je u prvom mandatu osvojio dvije titule šampiona Bugarske sa Ludogoretsom te jedan Kup i Superkup.

Podsjetimo, Ivajlo je na klupu Zmajeva stigao u januaru 2021. godine i do decembra prošle godine je predvodio naš nacionalni tim. U 20 mečeva ostvario je šest pobjeda te po sedam remija i poraza u gol razliku 19:24.

Sa Zmajevima je osvojio prvo mjesto u grupi UEFA B Lige Nacija i izborio plasman u A Ligu Nacija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()