Petev iskren: Džekino mišljenje o mom radu je najveća ocjena koju mogu dobiti

Bugarski stručnjak još nije razgovarao s čelnicima NS BiH o produžetku saradnje.

17.10.2022. 12:41
  • Podijeli:
dzeko-petev-ns-bih.jpg

Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev istakao je u razgovoru za bugarske medije da još uvijek nije razgovarao s čelnicima NS BiH oko produženja ugovora, međutim naglasio je da njegovi rezultati koje je ostvario u posljednjem ciklusu Lige nacija "govore sami za sebe".

"Rezultati govore sami za sebe, a nije bilo nimalo lagano. Ipak, mislim da smo postavili temelj za ovaj uspjeh već u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje smo odigrali samo jednu slabu utakmicu. Za mene, ono što se poslije dogodilo u Ligi nacija uopšte nije bila slučajnost", rekao je Petev za bugarske medije.

Posebno se osvrnuo i na odnos koji ima s kapitenom i najboljim igračem našeg nacionalnog tima Edinom Džekom, te istakao da je on sjajan igrač.

"Edin je sjajan igrač i izuzetna osoba. Za mene, njegovo mišljenje o mom radu je najveća ocjena koju mogu dobiti. Lagano je raditi s takvim igračima, oni su veliki profesionalci i ne morate se obazirati na disciplinu i predanost treninzima. Dali su primjer svim drugim igračima u ekipi", rekao je Petev.

Podsjećamo, "Zmajevi" su osvojili grupu u Ligi nacija B te izborila povratak u elitni rang ovog UEFA-inog takmičenja.

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()