Petev: Igrači su se izjasnili na čijoj su strani

Bugarski stručnjak izjavio da je ponosan na rezultate u reprezentacije BiH

06.01.2023. 13:00
  • Podijeli:
ivaylo_petev_reuters-1663967105717.webp Foto: Reuters

Sada već bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev istakao da je ponosan zbog obavljenog posla na klupi "Zmajeva".

On je u intervjuu za Bugarsku nacionalnu televiziju (BNT) poručio da je uzdignuta čela napustio kormilo reprezentacije BiH.

"Nije došlo do produženja ugovora, tako da svako ide svojim putem", rekao je Petev na početku razgovora za BNT.

"Citirat ću njihove medije: 'Uspjeh nakon teške krize u posljednje tri godine'. Ponosan sam na ono što smo napravili, ponosan sam na igrače. Znate i sami kakva je bila situacija kad sam preuzeo ekipu. Nogometaši su se u više navrata izjasnili na čijoj su strani i imao sam njihovu podršku", poručio je Petev koji je potom sumirao svoj učinak.

"Osvojili smo prvo mjesto u Ligi nacija i ekipa sada ima osiguran baraž za Evropsko prvenstvo. Kada se uzme u obzir stanje koje sam zatekao kada sam dolazio, postigao sam nevjerovatan uspjeh", dodao je 47-godišnji Petev.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()