Perišić potpisao za Hajduk

Povratak kući

19.01.2024. 15:19
  • Podijeli:
perisic_igor soban_pixsell-1666375206662.webp Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ivan Perišić (34) potpisao je za Hajduk. Perišić stiže na posudbu iz Tottenhama do kraja sezone, a nakon toga će potpisati jednogodišnji ugovor sa splitskom klubom. Perišićev ugovor s Tottenhamom traje još šest mjeseci. Hrvatski reprezentativac trebao bi debitirati za splitski klub do kraja sezone, čim se oporavi nakon operacije križnih ligamenata koljena.

Perišić je bio u Hajduku od 2000. do 2006. godine, no nikada nije debitirao za seniorski tim. Iz Hajduka je otišao u drugi tim Sochauxa 2007. godine za 360 hiljada eura. Uslijedila je posudba u belgijski Roeselare, odakle se probio do Club Bruggea. U jednom od najvećih belgijskih klubova Perišić je briljirao.

Izborio se za transfer u Borussiju Dortmund Jurgena Kloppa, za koju je igrao od 2011. do 2013. godine. Nezadovoljan minutažom napustio je Dortmund i otišao u Wolfsburg, gdje je bio standardan. To mu koncem ljeta 2015. donijelo transfer u Inter u visini od 16 miliona eura.

Perišić je šest godina bio član milanskog kluba, a sezonu 2019/2020 proveo je na posudbi u Bayernu jer tadašnji Interov trener Antonio Conte nije računao na njega. Perišić je s Bayernom osvojio Bundesligu, Ligu prvaka i Njemački kup, a onda se vratio u Conteov Inter te postao standardan na poziciji lijevoga beka.

Riječ je o poziciji na koja mu nije bila prirodna, no hrvatski ofanzivac i u takvoj postavci stvari bio ključan igrač italijanskog velikana. U sezoni 2022/2023 Perišić je odlučio otići u Premier ligu i ispuniti svoj san, budući da je u nekoliko navrata govorio o želji da zaigra u Engleskoj.

U Spurse je otišao nakon drame oko produženja ugovora s Interom. Tottenham ga je uzeo besplatno, a Perišić je u nepunu sezonu i pol za londonski klub odigrao 50 utakmica te zabio jedan gol. Najčešće je igrao na poziciji lijevoga beka.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()