Pehar čeka novog vlasnika: Građani 3, Crveni 2

Prvi put je Pep Gvardiola bio bolji od Jirgena Klopa u 2022. godini

22.12.2022. 23:13
  • Podijeli:
Siti - Liverpul_Jon Super AP Tanjug-63a4d4dd74f32.webp Foto: Jon Super / AP / Tanjug

Fudbaleri Mančester sitija poslednji su četvrtfinalisti Liga kupa Engleske nakon što su u derbiju takmičenja pobijedili branioca trofeja Liverpul.
Nakon uzbudljivih 90 minuta na "Itihadu" semafor je pokazivao Građani 3, Crveni 2.

Obje ekipe bile su oslabljenje neigranjem velikog broja fudbalera, koji su učestvovali u završnici Svjetskog prvenstva. Menadžer Sitij Pep Gvardiola nije mogao da računa na čak 11 igrača, praktično cijeli tim.

Međutim, izostanak pojedinih zvijezda nije umanjio spektakl koji su publici priredili fudbaleri dva sastavva.

Liverpul je prošlosezonski pobjednik i najtrofejniji klub u Liga kupu sa devet trofeja, ali su ovog puta Građani bili bolji i zasluženo slavii – prvi put je Gvardiola bio bolji od Jirgena Klopa u 2022. godini.

Golove su postigli Erling Haland  u 10, Rijad Marez u 47. i Nejtan Ake u 58. minutu za Mančester, a Fabio Karvaljo u 20. i Mohamed Salah u 48. minutu za Redse.

Prethodno su plasman u četvrtfinale obezbijedili Mančester Junajted, Notingem Forest, Čarlton Atletik, Njukasl, Sautempton, Lester i Vulverhempton.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()