Ovo niko nije očekivao: Ludnica u Iranu zbog Ronalda

Portugalac na poklon dobio raskošni perzijski tepih

18.09.2023. 15:51
  • Podijeli:
ronaldo iran reuters-650852a10ebcd.webp Foto: Reuters

Saudijski Al-Nassr predvođen portugalskom zvijezdom Cristianom Ronaldom dočekan je danas uz veliku pompu u Teheranu gdje će s domaćim Persepolisom igrati utakmicu azijske Lige prvaka.

Fanovi su radosnim povicima ispratili autobus s Cristianom Ronaldom i njegovim saigračima kada su napuštali aerodrom Imam Khomeini na kojem izazvali pravi haos.

Prije toga je 38-godišnji portugalski reprezentativac od predsjednika kluba Persepolis na poklon dobio raskošni perzijski tepih.

Veliki transparenti s portretima Portugalca izvješeni su na mostovima glavnih cesta koje prelaze iransku prijestolnicu, nenaviknutu na doček međunarodnih zvijezda zbog diplomatske izolacije zemlje.

Međutim, nijedan navijač neće moći prisustvovati sutrašnjoj utakmici na stadionu Azadi zbog sankcija Azijske konfederacije izrečene nakon kontroverzne objave 2021. na Instagram stranici Persepolisa.

Utakmica koja se igra iza zatvorenih vrata ipak će biti prenošena na televiziji, a igrači A-Nassra će od sada pa do početka utakmice biti pod osiguranjem specijalne policije, specijalizirane za predsjednička putovanja.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()