Ostavke u Želji: Kada će biti održana sjednica Skupštine Plavih?

Turbulentno na Grbavici

01.04.2024. 11:07
  • Podijeli:
Grbavica_FK Željezničar.jpg Foto: FK Željezničar

Upravni odbor FK Željezničara na čelu s predsjednikom Jusufom Tanovićem ponudio je ostavke rukovodstvu Skupštine Plavih.

Čelnici Želje stavili su mandate na raspolaganje zbog katastrofalnih rezultata u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Klub prolazi kroz jednu od najgorih sezona u historiji, nalazi se u opasnoj zoni, a kap koja je prelila čašu bio je poraz od Veleža u petak na Grbavici (0:1), prenosi Faktor.ba.

- Sjednica Skupštine bit će održana u najkraćem roku u skladu sa Poslovnikom o radu na kojoj će se raspravljati o ostavkama članova Upravnog odbora - saopćeno je u subotu iz Želje.
Prema informacijama Faktora sjednica još uvijek nije zakazana.

Poslovnik o radu kaže da sjednice Skupštine saziva predsjednik Skupštine ili potpredsjednik u slučaju njegove odsutnosti iz bilo kojeg razloga.

- Sjednice Skupštine sazivaju se pisanim ili elektronskim putem, najmanje sedam dana prije datuma održavanja Skupštine kluba i to na način da se svi delegati pozivaju da prisustvuju Skupštini kluba, te obavještavaju o predloženom dnevnom redu Skupštine, kao i vremenu i mjestu održavanja iste - piše u Poslovniku o radu Skupštine FK Željezničar.

Željo je tokom aktuelne takmičarske godine već mijenjao predsjednika. Ostavku na mjesto prvog čovjeka kluba 4. novembra 2023. godine podnio je Edis Kovačević. Skupština Želje je 22. novembra u njegovog nasljednika promovirala Jusufa Tanovića koji je prethodno bio potpredsjednik Plavih.

Klub s Grbavice trenutno je pretposljednji tim na premijerligaškoj tabeli sa 23 osvojena boda nakon 24 odigrana kola. Željo ima sedam pobjeda, dva remija i čak 15 poraza, uz 20 postignutih i 33 primljena pogotka.

Ako pogledamo formu u posljednjih 10 kola ekipa Brune Akrapovića ima samo jednu pobjedu, dva remija i sedam poraza, odnosno samo pet osvojenih bodova. To Želju čini trenutno najslabijom premijerligaškom ekipom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()