Okupljanje fudbalske reprezentacije BiH: Na samom početku problemi

Novo okupljanje - novi selektor. Kormilo Zmajeva preuzeo je Meho Kodro koji je poslije tri vezana poraza na klupi Zmajeva naslijedio Faruka Hadžibegića

04.09.2023. 18:11
  • Podijeli:
okupkjanje_reprezwntacija_FSBiH1-64f601a392dc5.webp Foto: FSBiH

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine današnjim okupljanjem i treningom nu Trening-centru FK Sarajevo u Butmiru kreće s pripremama za utakmice protiv Lihtenštajna i Islanda u sklopu kvalifikacija za EURO.

Novo okupljanje - novi selektor. Kormilo Zmajeva preuzeo je Meho Kodro koji je poslije tri vezana poraza na klupi Zmajeva naslijedio Faruka Hadžibegića.

"Prelijep osjećaj. Jedva sam čekao da dođe taj momenat. Više od mjesec sam selektor i bilo je dosta 'pripremnih radova'.

Igrači su baš raspoloženi, neki mi izgledaju vedri. Vjerovatno to ima veze i sa njihovim zadnjim nastupima, gdje dosta naših igra u dobroj formi. Jedna optimistična situacija",  rekao je Kodro.

Selektor i stručni štab imat će malo vremena za pripreme. Na teren će već u petak kada u Zenici gostuje Lihtenštajn.

"Od samog starta znali smo na koje vrijeme možemo ra računamo. Nadam se da će ono što smo zamislili biti produktivno, da će igrači prihvatiti i na kraju da će dati rezultat",  poručio je Kodro.

Ni ovo okupljanje ne prolazi bez problema s povredama.

Imamo problem s Barišićem, došao povrijeđen. Obavio je neke preglede, sutra ima još neke. Tokom dana očekujemo Ahmedhodžića, treba da dođe. I on je imao neki problem s povredom pa ćemo vidjeti na čemu je sve",  dodao je bh. selektor.

Podsjetimo da je ranije zbog povrede dolazak otkazao Miroslav Stevanović, a umjesto njega je pozvan Luka Menalo.

Kodro je poručio da će dosta pažnje posvetiti taktičkim zamislima.

"Organizacija je za mene vrlo važna. Radit ćemo taktičke zamisli. Ekipa treba imati tri-četiri prepoznatljiva koncepta. Da na taj način pokušamo vratiti samopouzdanje. Nadam se da ćemo pogoditi s onim što ćemo tražiti od igrača",  zaključio je selektor Zmajeva.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()