Oglasio se Vico nakon bruke u Zenici i najavio promjene

Da li će Faruk Hadžibegić biti smijenjen s pozicije selektora

21.06.2023. 08:32
  • Podijeli:
Vico_Zeljkovic_foto_Armin_Durgut_Pixsell.jpg Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković oglasio se nakon bruke i zasluženog poraza od Luksemburga rezultatom 0:2 kojim smo ostali na minimalnim, a vjerovatno nikakvim šansama za direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Osim slabe igre, navijači na Bilinom polju su u nekoliko navrata skandirali "Faruk odlazi", ali i tražili ostavku upravo Vice Zeljkovića, te ostalih čelnih ljudi u savezu.

Šta će konkretno biti i da li će biti nekih radikalnih rezova, ostaje da se vidi u predstojećim sedmicama. Selektor Hadžibegić nije želio toliko pričati o ostavci na konferenciji za medije.

 

No, o tome će se sigurno govoriti u bliskoj budućnosti. To je najavio i predsjednik saveza Vico Zeljković, koji je najavio analizu i velike promjene koje će nas vratiti na, kako kaže, pravi kolosjek.

"Tri osvojena boda nakon prva četiri kola u kvalifikacijama za Euro nije nešto što smo očekivali i što nas u bilo kom pogledu može zadovoljiti. Evropsko prvenstvo u Njemačkoj je naš glavni sportski cilj. Hladnih glava trebamo detaljno analizirati trenutnu situaciju na svim nivoima, vidjeti gdje smo griješili i donijeti odluke koje će nas vratiti na pravi kolosjek", poručio je Zeljković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()