Oglasio se NS BiH: “Uzor mnogim mladim igračima i inspiracija svim navijačima, hvala Miraleme”

Popularni Mire je za nacionalni tim debitovao 20.08.2008. godine u prijateljskom meču sa Bugarskom na „Bilinom polju“ u Zenici

04.05.2024. 16:49
  • Podijeli:
miralem-pjanic-besiktas.jpg

Dugogodišnji „A“ reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić odlučio je da završi reprezentativnu karijeru i oprosti se od dresa sa nacionalnim grbom.

Popularni Mire je za nacionalni tim debitovao 20.08.2008. godine u prijateljskom meču sa Bugarskom na „Bilinom polju“ u Zenici. Na istom stadionu je nepunih 16 godina poslije odigrao i posljednji meč u baražu za EURO 2024 protiv Ukrajine. Pjanić je za nacionalni tim odigrao ukupno 115 utakmica i postigao 18 golova.

“NS/FS BiH izražava veliku zahvalnost Miralemu Pjaniću za sve što je uradio tokom reprezentativne karijere. Njegova posvećenost, talenat i ljubav prema domovini činili su ga jednim od ključnih igrača naše reprezentacije. Uzor mnogim mladim igračima i inspiracija svim navijačima Bosne i Hercegovine, a njegov doprinos na terenu kroz nevjerovatne slobodne udarce i lucidne asistencije donosile su radost našim srcima i pobjede našem timu. Pjanićev doprinos plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu je nešto po čemu će takođe ovaj igrač biti upamćen kod svih navijača bh. tima. NS/FS BiH želi sve najbolje ovom velikom igraču koji će sigurno uvijek ostati prijatelj bh. nogometa/fudbala. Hvala Miraleme, i sretno!”, poručili su iz krovne kuće bh. fudbala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()