Nunez u 99. minuti spasio Liverpool, pobjegao je Cityju na četiri boda

Očekuje nas sjajan završetak Premijer lige

02.03.2024. 18:09
  • Podijeli:
liverpool reuters-65e35d015cebc.webp Foto: Reuters

Liverpool je u infarktnoj završnici utakmice 27. kola Premier lige pobijedio Nottingham Forest u gostima 1:0 i pobjegao Manchester Cityju na četiri boda prednosti. Guardiolina ekipa u nedjelju igra gradski derbi s Manchester Unitedom na Etihadu.

Liverpool je do pobjede došao golom Darwina Nuneza u devetoj minuti sudijske nadoknade nakon što je promašio dosta prilika. Imali su i domaćini dvije, ali kako je utakmica odmicala, Liverpool je sve više stiskao. Do pobjede je došao nakon što je Alexis Mac Allister odlično ubacio s 20-ak metara, Nunez sjajno izbjegao zaleđe i iz teške pozicije glavom spustio loptu u gol za pobjedu Liverpoola.

Chelsea nije dobio ni četvrtu prvenstvenu utakmicu zaredom. Tim Mauricija Pochettina poveo je u gostima kod Brentforda golom Jacksona u 35. minuti da bi domaćini preko Rasmussena u 50. i Wisse u 69. minuti okrenuli na 2:1. Bod Chelseaju osigurao je Disasi sedam minuta prije kraja.

Eberechi Eze doveo je Crystal Palace u vodstvo kod Tottenhama u 50. minuti i prednost gostiju stajala je sve do 77. minute da bi do 88. bile 3:1 za domaćine. Prvo je Werner izjednačio, u 80. je Romero okrenuo na 2:1, a pobjedu Spursa potvrdio je Son u 88. minuti susreta.

Na ostalim susretima Newcastle je s 3:0 pobijedio Wolverhampton, a istim rezultatom Fulham je iznenadio Brighton. West Ham je bio bolji od Evertona u gostima 3:1.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()