NSBiH kaznio klubove sa 42.000 KM: Najgore prošli Željo i Borac, Banjalučanima zatvorena tribina

Široki Brijeg je zbog upotrebe pirotehnike protiv Igmana kažnjen sa 2.500 KM, a Sarajevo sa 2.000 KM zbog pirotehnike protiv Zvijezde na stadionu u Ugljeviku...

16.03.2024. 13:03
  • Podijeli:
FKSarajevo_Borac_foto_FB-65df89490ed95.webp Foto: Facebook/FK Sarajevo

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine je na sjednicama održanima 20. februara i 5. marta na osnovu prijava Komiteta za takmičenje FSBiH kaznila klubove i pojedince u ukupnom iznosu od 42.000 KM.

Željezničar i Borac u kasu FSBiH uplatit će po 12.000 KM.

Željezničaru je novčana kazna izrečena za sve prekršaje (slaba organizacija utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava, upotreba lasera, bacanje predmeta u ograđeni dio terena) napravljene tokom vječitog derbija protiv Sarajeva na stadionu Grbavica.

Borac je zbog istih prekršaja u prvoj četvrtfinaloj utakmici sa Sarajevom kažnjen sa 10.000 KM i zabranom prisustva gledalaca istočnoj tribini Gradskog stadiona u Banjaluci u narednoj utakmici.

Pored toga, Borac će uplatiti dodatne 2.000 KM zbog upotrebe pirotehnike tokom utakmice protiv GOŠK-a, javlja Faktor.ba.

Zbog pirotehnike u utakmicama s Posušjem (2.000 KM) i Borcem (2.500 KM) Velež će u kasu FSBiH upltiti 4.500 KM, a Zrinjski 4.000 KM zbog istog prekršaja u duelima protiv Igmana i Jedinstva. Trener Zrinjskog Željko Petrović kažnjen je sa 1.000 KM zbog nesportskog ponašanja (isključen protiv Sloge).

Sloga je zbog slabe organizacije utakmice protiv Zrinjskog sankcionisana sa 2.000 KM, a identičnu kaznu zbog nesportskog ponašanja zaradio je službeni predstavnik kluba iz Doboja Zlatko Maksimović.

Široki Brijeg je zbog upotrebe pirotehnike protiv Igmana kažnjen sa 2.500 KM, a Sarajevo sa 2.000 KM zbog pirotehnike protiv Zvijezde na stadionu u Ugljeviku...
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()