NS BiH usvojio prijedlog o skraćenju Premijer lige BiH, vraća se još jedno takmičenje

Na današnjoj sjednici je usvojen i novi Pravilnik o sudijama i suđenju NS/FS BiH

08.04.2024. 15:58
  • Podijeli:
fudbalski savez BiH-1665311435208.webp Foto: FS BiH

32. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas u Sarajevu.

Na današnjoj sjednici su usvojeni prijedlog Izvještaja o radu za 2023. godinu, nacrti Plana rada NS/FS BiH za 2024. godinu, Izvještaja o izvršenju Plana prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2023. godinu i Plana prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2024. godinu. Sve aktivnosti su provedene u cilju pripreme za redovnu godišnju sjednicu Generalne skupštine NS/FS BiH koja će se održati 27.05.2024. godine u Sarajevu.

“Usvojen je prijedlog odluke o smanjenju broja klubova WWIN lige BiH sa 12 na 10 klubova sa početkom od takmičarske sezone 2025/2026, kao i prijedlog odluke o formiranju stalnog takmičenja pod nazivom Superkup NS/FS BiH sa početkom od takmičarske sezone 2024/25. U okviru Superkupa NS/FS BiH će se igrati jedna utakmica, i to između pobjednika WWIN lige BiH i osvajača Kup-a BiH iz prethodne takmičarske sezone”, poručili su iz NS BiH.

Izvršni odbor NS/FS BiH je na današnjoj sjednici donio odluku o povećanju broja klubova Premijer omladinske lige BiH za „U-19“. Od naredne takmičarske sezone, 2024/25, ova liga će umjesto 14 brojati 16 klubova.

Formirane su i dvije nove ženske selekcije, „WU-23“ i „WU-15“. Reprezentativnom selekcijom „WU-23“ će rukovoditi selektori „A“ i „WU-19“ ženskih selekcija, kao i njihovi pomoćnici iz stručnih štabova. Za selektora „WU-15“ ženske selekcije je imenovan Dragan Jevtić. Njegovi pomoćnici su Elma Basara, Amela Kršo i Milorad Ilišković.

Na današnjoj sjednici je usvojen i novi Pravilnik o sudijama i suđenju NS/FS BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()