Novi šok za prvake: Bayern poražen od autsajdera nakon što je vodio 2:0

Evo kada Leverkusen osigurava titulu

06.04.2024. 17:42
  • Podijeli:
bayern reuters-66116d4a5949d.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Bayerna iz Minhena doživjeli su novi šokantan transfer u Bundesligi, pošto ih je u 28. kolu nadigrala ekipa Heidenheima slavivši sa 3:2.

Do pobjede je Heidenheim stigao nakon potpuno nevjerovatnog preokreta, pošto je Bayern u prvom poluvremenu vodio sa 2:0 golovima Harryja Kanea i Sergea Gnabryja.

U drugom dijelu meča Heidenheim stiže do ekspresnog poravnanja golovima Kevina Sesse u 50. i Tima Kleindiensta u 51. minuti.
Potpuni preokret svojim drugim golom na meču donosi Kleindienst u 79. minuti, kada je postavio konačnih 3:2.

Pošto je Bayer Leverkusen u gostima golom Floriana Wirtza s 1:0 savladao Union Berlin, sada prednost Apotekara na vrhu tabele nad Bayernom iznosi čak 16 bodova.

S obzirom da je do kraja sezone ostalo šest kola, moguće je da Bayer već u narednom kolu osigura titulu i podigne trofej prvaka Njemačke.

Za to mu je potrebna pobjeda protiv Werdera na domaćem terenu Bay Arene, a ta utakmica se igra u narednu nedjelju od 17:30 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()