Novi haos i nove kazne u Engleskoj

U postupku protiv nezavisne komisije, Forest je priznao kršenje zakona ali su tvrdili da su prekršili pravila samo dva mjeseca, dok su popunjavali svoje račune između 30. juna i 1. septembra

18.03.2024. 16:08
  • Podijeli:
notingem forest tanjug (AP PhotoRui Vieira-6582e16e0ec3c.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Notingem Forest je kažnjen oduzimanjem četiri boda zbog kršenja Pravila o profitu i održivosti, navodi se u današnjim izvještajima.

Ovim sankcijama, klub je dospjeo u Zonu ispadanja, sa bodom manje od sedamnaestoplasiranog Lutona.

Popularni ’’Šumari“ u januaru su optuženi za kršenje Pravila u sezoni 2022/23. Nisu ispunili osnovna načela Finansijskog fer-pleja da u tri sezone ne smiju da imaju više od 105 miliona funti gubitka.

Iako je ovo druga uzastopna sezona Foresta u eliti, nisu izbjegli kaznu, jer su narušili pravila i Premijer lige i Čempionšipa. U toj posljednjoj sezoni u nižem rangu takmičenja, nisu smjeli da izgube više od 61 miliona funti godišnje.

Od promocije u elitu, kroz plej-of, Notingem je doveo 42 igrača. Postavljali su nove rekord-transfere tri puta, nakon angažovanja Taiva Avonijia, pa Morgana Gibsa-Vajta i na kraju Ibrahima Sangarea.

U postupku protiv nezavisne komisije, Forest je priznao kršenje zakona ali su tvrdili da su prekršili pravila samo dva mjeseca, dok su popunjavali svoje račune između 30. juna i 1. septembra.

Dobili su tek prvu ratu od 47,5 miliona funti, koliko im je dugovao Totenhem od prodaje Brenana Džonsona baš 1. septembra. Forest ga je mogao prodati Brentfordu za 30 miliona funti i poštovati propise, ali je prihvatio veću ponudu Spursa.

’’Šumari“ će se vjerovatno žaliti na ovu odluku u roku od 14 dana i praktično pokrenuti novi postupak. Tim Nuna Espirita Santa je drugi kažnjeni u ovoj sezoni, poslije Evertona, kome je nakon žalbe kazna sa 10 smanjena na šest bodova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()