Nova zvijer koja "trese" Evropu: Zabija kako i kad hoće, već je na 40 golova ove sezone

Gyökeres je prošle sezone igrao u Championshipu za ekipu Coventryja, a ljetos je na njega ogroman novac potrošio Sporting iz Lisabona, u pitanju je 21 milion eura

29.04.2024. 09:00
  • Podijeli:
Viktor Gyökeres_foto_YT-662f2dd15049d.webp Foto: YouTube/@LUTYHD

Ko bi rekao da će vrhunski napadači, možda i najbolji u Evropi u ovom trenutku dolaziti iz zemalja koji baš i ne slove za fudbalske. Prvi je Erling Haaland, a drugi Viktor Gyökeres.

Na Haalanda ne treba trošiti previše riječi. Norvežanin briljira i dominira u dresu Manchester Cityja i već sada ima status igrača svjetske klase.

Računajući sva takmičenja Haaland je u dosadašnjem dijelu sezone zabio 32 gola te je u tom segmentu iza Gyökeresa koji inače nastupa za Švedsku.

Gyökeres je prošle sezone igrao u Championshipu za ekipu Coventryja, a ljetos je na njega ogroman novac potrošio Sporting iz Lisabona, u pitanju je 21 milion eura.

Kada neki portugalski klub uloži toliko novca za jednog igrača onda je to definitivni znak kvaliteta, a Šveđanin ga itekako ima. Pokazao je to dosadašnji dio sezone.

Statistika dečka rođenog u Stockholmu je zaista nevjerovatna. Još uvijek nije ni kraj sezone, a već je zabio 40 golova u svim takmičenjima.

Posljednja dva je zabio u nedjelju navečer tokom derbija protiv Porta. Vodili su Zmajevi do samog finiša, a onda na scenu stupa Gyökeres te u 86. i 88. minuti zabija za konačnih 2:2.

Ta dva gola bi se mogla ispostaviti kao ključna u pohodu na titule pošto su Lavovi ostali na pet bodova prednosti u odnosu na Benficu i šampionski pehar je sve bliže.

Ako se pogleda generalni učinak Gyökeres je upisao i 16 asistencija što znači da je direktno ili indirektno zaslužen za čak 56 golova Sportinga ove sezone.

Proteklih mjeseci mu je naglo porasla i cijena. Vrijednost mu se procjenjuje na 55 miliona i jasno je da će klub iz Lisabona na njemu zaraditi ogroman novac.

Inače, Gyökeres je 25 godina, ulazi u najbolje fudbalske godine i možda je ljeto pravi trenutak za transfer karijere pošto je upitno da li će moći ponoviti ovu sezonu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()