Nova bruka Uniteda, Crystal Palace im "utrpao" četiri komada

Utakmica 36. kola Premiershipa

06.05.2024. 23:03
  • Podijeli:
crystal palace-6639454f8f3bf.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Crystal Palacea večeras su u okviru 36. kolu engleskog Premiershipa osramotili slavni Manchester United i na kraju slavili rezultatom 4:0.

Domaći su u vodstvo stigli već u 12. minuti susreta kada je mrežu golmana Uniteda pogodio Michael Olise da bi prednost Palacea udvostručio Jean-Philippe Mateta u 40. minuti susreta čime je postavljen rezultat prvog dijela.

Već u 58. minuti susreta bilo je 3:0 za domaće, a u strijelce se upisao Tyrick Mitchell da bi konačan rezultat susreta svojim drugim golom postavio Michael Olise osam minuta kasnije.

Do kraja nije bilo promjena rezultata te je Manchester United zabilježio jedan od najtežih poraza u novijoj historiji kluba.

Liverpool ih je pobijedio 2023. godine 7:0, pretrpjeli su poraze od po 6:1 od Manchester Cityja i Tottenhama kao i Newcastlea 5:0 te Brentforda 4:0 2022. godine.

Palace je ovom pobjedom ostao na 14. mjestu na tabeli sa 43 boda dok je Manchester United ostao na osmom mjestu sa 54 osvojena boda.

U sljedećem kolu Palace će gostovati kod Wolvesa dok će Manchester United na svom terenu dočekati sastav Arsenala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()