Nogometni savez BiH ponovo kaznio klubove, najgore je prošlo Sarajevo

Disciplinska komisija

26.04.2024. 13:07
  • Podijeli:
Horde_zla_foto_FB-63b6bc6777234.webp Foto: Facebook

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH je na sjednici razmatrala prijave Komiteta za takmičenje za pokretanje disciplinskih postupaka zbog prekršaja na utakmicama 25. i 26. kola Wwin lige BiH i susreta Kupa BiH te donijela niz odluka.

Najteže je prošlo Sarajevo koje će Savezu morati isplatiti ukupno 11.500 KM. Čak 8.500 KM je kazna za dešavanja na susretu protiv Igmana, a preostale 3.000 dolaze iz gradskog derbija sa Željezničarom. Kazna dolazi zbog korištenja pirotehničkih sredstava te za vrijeđanje i klevetanje. Plavi su zbog pirotehnike navijača na derbiju kažnjeni s 2.000 KM.

Žestoko je kažnjen i Velež koji će zbog dešavanja na susretu protiv Borca Savezu isplatiti 8.500 KM. Kažnjeni su zbog korištenja pirotehnike te zbog toga što su navijači bacali predmete u ograđeni dio terena.

Po 4.000 KM kazne dobili su Zrinjski i Borac za četiri utakmice. Zrinjski je kažnjen po 2.000 KM zbog dešavanja na susretima sa Zvijezdom i Slogom, a Borac za mečeve protiv sloge i Širokog Brijega. Sve kazne su zbog pirotehnike.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()