Nogometni savez BiH dobio pismo od Irfana Peljte i oglasio se hitnim saopštenjem

Duboko zabrinuti

28.03.2024. 14:40
  • Podijeli:
irfan-peljto-foto-aa.jpg

Nogometni savez BiH je danas dobio pismo od nogometnog sudije Irfana Peljte, internacionalca sa FIFA značkom, u kojem je zvanično obavijestio da zbog prijetnji upućenih njemu i njegovoj porodici nije u mogućnosti obavljati funkciju službenog lica na narednim utakmicama WWiN Lige Bosne i Hercegovine koje igraju klubovi iz Sarajeva.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine najoštrije je osudio svaki vid pritisaka na službena lica koji su aktivni učesnici takmičenja u našoj zemlji, te je iskazao duboku zabrinutost zbog ovakvih pojava koje su učestale u posljednje vrijeme.

"Ovim putem pozivamo nadležne organe da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se spriječili ovakvi slučajevi u našoj društvenoj zajednici, te da procesuiraju sva odgovorna lica i stanu u zaštitu našeg najboljeg fudbalskog sudije, kao i svih službenih lica u takmičenjima NS BiH", navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, Peljto je podnio krivične prijave i o svemu je informisan MUP Kantona Sarajevo koji sprovodi istragu.

Peljto je ove sezone sudio 12 premijerligaških utakmica, a računajući sve susrete pravdu je dijelo na 22 meča.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()